Kom meer te weten over de startlocatie, Apeldoorn

01-08-2023 | 18:58

Apeldoorn staat natuurlijk bekend om de geweldige wielerbaan, Omnisport, waar meerdere wereldrecords gezet zijn. Maar naast Omnisport heeft Apeldoorn nog veel meer te bieden. 

 

Paleis het Loo

Tot 1975 werd Paleis het Loo bewoond door verschillende leden van de Koninklijke familie. De laatste royals die in dit Paleis hebben gewoond zijn prinses Margriet en haar man, Pieter van Vollenhoven. Het paleis heeft daarna een restauratie ondergaan en wordt vanaf 1984 als museum gebruikt. Het paleis heeft een prachtige tuin met Franse invloeden. 

 

Apenheul

Wie kent het niet? Apenheul! Deze dierentuin zit vol met…. apen! Maar liefst 300 apen wonen in Apenheul en ruim 35 verschillende soorten uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Wist je dat hier zelfs apen los lopen?

 

Julianatoren

Julianatoren is een pretpark / kinderpark gelegen in Apeldoorn. Oorspronkelijk het heet Prinses Juliana Toren, de toren is een rijksmonument en is vernoemd naar Prinses Juliana. Hier vind je verschillende achtbanen en activiteiten voor kinderen voor verschillende leeftijden.