Haal meer geld op met een filmpje!

05-04-2023 | 09:16

Marijke Boersma is projectleider bij de Maag Lever Darm Stichting. Zij heeft al vier keer meegedaan met de Zuiderzee Klassieker. Zij vindt het belangrijk om zelf ook als medewerker van de MLDS bij te dragen aan het bijeenbrengen van het geld. Geld dat zo hard nodig is om patiënten te helpen en onderzoek te subsidiëren. Voor de editie 2022 heeft ze een manier gevonden om veel geld op te halen en zelfs 343% van haar streefbedrag gehaald! Deze tips deelt ze graag met jou.

De tip van Marijke:
We horen veel terug van deelnemers dat zij het lastig vinden om jaar na jaar geld op te halen. Marijke herkent dit en zag er in 2022 ook tegenop om iedereen weer een appje te sturen. “Ik dacht, ik ga het nu anders doen”, zegt Marijke. “Ik heb een filmpje opgenomen met mijn telefoon en dat aan al mijn contacten in mijn telefoon gestuurd. Gewoon iedereen. Ik dacht ‘ik zie wel wie er reageert’. Een filmpje is zoveel persoonlijker dan een tekst en je kunt dan veel beter vertellen waarom je meedoet”.

Het filmpje naar iedereen toesturen werkte heel goed. Marijke kreeg donaties van mensen van wie ze dat helemaal niet had verwacht. “Ik heb voor de opname ook even mijn fietskleding aangetrokken en mijn fiets laten zien, ik weet niet of dat geholpen heeft, maar ik vond dat zelf wel heel passend”. Marijke lacht: “Ik heb nog een aanvullende tip. Stuur ook meteen de sponsorlink mee. Dat was ik vorig jaar vergeten”.
Marijke kan iedereen aanraden een keer zo’n filmpje te proberen. Marijke geeft nog even een voorzet mee voor een tekst die ze nu zou gebruiken: “Hoi allemaal, daar ben ik weer. Als je nu denkt: jemig, daar is ze weer, dan heb je helemaal gelijk. Maar voor de IBD patiënten waar ik weer voor ga fietsen gaat de ziekte helaas ook nooit weg. IBD gaat je hele leven niet meer weg als je dat eenmaal hebt. En juist daarvoor wil ik me inzetten. Dat de ziekte ooit wel weggaat, of dat mensen kunnen vergeten dat ze patiënt zijn. Daar ga ik voor! Dus mocht je me weer willen sponsoren, dan vind ik dat echt top!”

Editie 2023
De kans is aanwezig dat Marijke dit jaar niet gaat meefietsen. Er zijn op de ZZK 2023 een heleboel activiteiten te beleven in Omnisport. Eén daarvan heeft betrekking op een project van Marijke. En daar wil zij zich graag op de dag zelf voor inzetten.

Marijke legt uit: “We proberen geld te werven voor onderzoek naar en ontwikkeling van een slimme toiletbril. Die toiletbril moet straks opvlammingen gaan voorspellen van IBD patiënten, zodat ze veel meer grip op hun ziekte en medicijngebruik krijgen. Zo’n mooie ontwikkeling als het allemaal goed gaat! Ik zet me graag in op 9 september om iedereen daar meer over te vertellen”.

Marijke gaat het fietsen wel missen. “Samen fietsen is heel erg leuk, weten dat je met anderen voor hetzelfde doel fietst en het besef dat je het daarvoor aan het inzetten bent. De sfeer is fijn, je kunt gezellig kletsen onderweg en nieuwe mensen leren kennen. En ik ben heel benieuwd wat deelnemers gaan vinden van onze nieuwe locatie”.

We hopen Marijke in ieder geval 9 september te zien in Apeldoorn!

Gebruik de tip van Marijke en zet ‘m op!