Applaus voor de eindstand!

29-09-2022 | 13:34

Een groot applaus voor alle deelnemers van de Zuiderzee Klassieker 2022! Dankzij hen hebben we aan het einde van de dag een totaalbedrag in ontvangst mogen nemen van €80.157! 

Dit bedrag werd aan het einde van de dag symbolisch overgedragen door Marinus. Hij kwam als een van de laatste deelnemers over de finish het plein op, na een pittige 180km asfalt achter zich te hebben gelaten. Ondanks de kramp in zijn benen liet hij zich niet tegenhouden!

Hoewel de Zuiderzee Klassieker 2022 voorbij is, blijven donaties nog binnen stromen. Ondertussen hebben we het opgehaalde totaalbedrag al op mogen zien lopen tot €81.357!

Iedereen heeft een geweldige bijdrage geleverd aan dit totaal bedrag en iedere euro is even waardevol. We willen graag we tijd besteden om een aantal personen en teams eervol vermelden. Zij hebben binnen verschillende categorieën het grootste bedrag weten op te halen. Toppers uit onderstaande categorieën zijn:  

  • Beste fietser: Sam Meester heeft onder het mom ‘niets doen is niet te verteren’ als solo-rider een prachtbedrag van wel €7.933 in de wacht weten te slepen!
  • Beste team: team Klokhuis 88, waaronder Henk Klokhuis die dit jaar zijn laatste klassieker fietste, heeft welgeteld €5.454 bijeen gezameld.
  • Beste ziekenhuisteam: team Surgery and Friends hebben met elkaar een fantastisch bedrag van €11.787 opgehaald voor het goede doel. Dit bedrag is inmiddels zelfs opgelopen tot €11.890!
  • Beste peloton: ook onze 3 top pelotons (IBD, PDS en Coeliakie) hebben niet bij de pakken neer gezeten. Het IBD peloton heeft het hoogste bedrag op weten te halen. Samen is het hun gelukt om welgeteld €7.381 op te halen! Ook dit bedrag is in de naloop van de ZZK nog gestegen naar een bedrag van €7.494.

Volgend jaar vind de 13e editie van de Zuiderzee Klassieker plaat. Zien wij jou aan de start?

 

Foto's: Erik Laan