5 vragen aan... top team 'Iduna'!

20-09-2022 | 10:44

Geen ZZK zonder onze fietshelden. Vrienden, collega’s, individuen, familieleden die de strijd aan durven gaan en zich kilometerslang in het zweet werken. In de rubriek ‘5 vragen aan’ zetten wij ze in het zonnetje. In deel 5: team Iduna. Een team dat een bijzondere donatie heeft mogen ontvangen van microbioom expert Eric Claassen (foto), gezicht van de Listen To Your Guts campagne van de Maag Lever Darm Stichting. Anne van het team vertelt. 

1) Wat tof dat jullie je als team aanmelden! Hoe zijn jullie erop gekomen om je samen op te geven voor de ZZK? 

"Wij hebben allemaal een achtergrond in Life Science and Technology en delen dan ook een gedeelde passie voor het verbeteren van de kwaliteit van level en/of de gezondheidszorg! Toen we werden getipt over de Zuiderzee Klassieker hebben we dan ook geen moment getwijfeld en ons meteen ingeschreven!"

2) Welke afstand fietsen jullie en hoe bereiden jullie je hierop voor? 

"Ons team gaat 80 kilometer fietsen. De voorbereiding zit hem vooral in een nacht goed slapen, een gezond maar ook stevig ontbijt en teamleden om je heen verzamelen die elkaar zo nu en dan een duwtje in de rug kunnen geven!"

3) Wow, microbioom expert Eric Claassen heeft €1000 gedoneerd aan jullie team! Wat vinden jullie van deze gulle donatie? 

"Elke euro telt maar zo’n bedrag is natuurlijk helemaal fantastisch! Wij willen Eric dan ook graag bedanken voor zijn donatie maar ook zeker voor zijn bijdrage aan alle kennis rondom het microbioom. Die is zo ontzettend belangrijk om de kwaliteit van het leven van vele mensen te verbeteren."

4) Jullie zijn echte fietsliefhebbers, welke fietstip willen jullie anderen niet onthouden? 

"Gewoon rustig blijven doortrappen en vergeet vooral niet: the journey is the reward!"

5) Last, but not least, wat maakt fietsen nou zo'n mooie ervaring? 

"Met je neus in de wind, zon of regen, elke ervaring is anders en dat is nou precies wat het zo mooi maakt."