5 vragen aan... 'Vrommies' - Laura en Fleur

17-09-2022 | 06:00

Geen ZZK zonder onze fietshelden. Vrienden, collega’s, individuen, familieleden die de strijd aan durven gaan en zich kilometerslang in het zweet werken. In de rubriek ‘5 vragen aan’ zetten wij ze in het zonnetje. In deel 3: beste vriendinnen Laura en Fleur (beiden 22). Ze gaan 50 kilometer afleggen op een e-bike.  

 

1) Twee beste vriendinnen die samen voor de eerste keer de Zuiderzee Klassieker fietsen. Vertel! Waarom doen jullie mee? 

Laura: “Ik heb zelf Crohn en wil graag geld ophalen voor meer onderzoek naar deze ziekte. Ik draag daar samen met mijn beste vriendin graag een steentje aan bij.” 

Fleur: “Ik zie van dichtbij hoe Laura met Crohn om moet gaan. En ik voel me soms machteloos. Op deze manier kan ik haar toch helpen door zo veel mogelijk geld op te halen en haar over de streep te helpen.” 

 

2) Wat maat de ZZK zo speciaal? 

Laura: “Wij doen voor het eerst mee aan de ZZK. Ik vind het erg mooi om met zoveel mensen te fietsen voor hetzelfde doel! Wel vind ik het een beetje spannend. Het is de eerste keer dat ik zoiets ga doen en ik weet niet hoe mijn Crohn op die dag is, maar we gaan ervoor! 

Fleur: "Ik vind het vooral heel bijzonder dat ik dit samen met mijn beste vriendin kan doen en heb er vooral veel zin. Daarnaast zie ik het als een mooie uitdaging voor ons beiden. We gaan samen dit klusje klaren!” 

 

3) Wat maakt het zo fijn om dit samen te doen? 

Laura: “Wij zien elkaar vaak en kennen elkaar door en door. Zo hoeven wij soms niet te vertellen wat er aan de hand is, maar zien we dit aan elkaars blik in de ogen. Hierdoor is het erg fijn om dit met elkaar te doen en het is ook heel gezellig.” 

 Fleur: “We vinden het fijn om geld op te kunnen halen voor de Maag Lever Darm Stichting. We hopen dat er met dit geld ook meer onderzoek naar de ziekte van Crohn gedaan wordt, waardoor er hopelijk ooit een genezing mogelijk is.” 

 

4) Hoe ziet jullie voorbereiding eruit? 

Fleur: “Ik fiets vaak met mijn ouders, opa of oma en mijn vriend. Dus ik train er niet speciaal voor.” 

Laura: “Voor mij is het nieuw, dus ik ben samen met mijn vader aan het oefenen zodat ik straks alle kilometers kan afleggen.” 

Fleur: “Ook zijn we van plan om nog een paar keer samen te fietsen, zodat we goed op elkaar zijn ingespeeld.” 

  

5) Jullie zitten met een kleine 300 euro al ruim boven jullie streefbedrag van 150 euro. Vertel! 

Fleur: “We hebben bij familie en vrienden verteld wat we gaan doen. Zij wilden ons graag helpen door geld te doneren. Ook heeft Laura een berichtje op Facebook geplaatst waardoor er wat donaties bij kwamen. Wij zijn hier erg blij mee!” 

Laura: “Onze gouden tip? Kijk eerst bij je familie en vrienden of zij iets willen doneren, en gebruik ook je sociale media als je die hebt.”