5 vragen aan... 'De Hendriksjes' - Hans en dochter Lotte

14-09-2022 | 13:27

Geen ZZK zonder onze fietshelden. Vrienden, collega’s, individuen, familieleden die de strijd aan durven gaan en zich kilometerslang in het zweet werken. In de rubriek ‘5 vragen aan’ zetten wij ze in het zonnetje. In deel 2: vader Hans en dochter Lotte, ook wel ‘De Hendriksjes’ genoemd. Ze leggen 50 kilometer af.

 

1) Een vader en dochter samen 50 kilometer afleggen. Dat is bijzonder!

Lotte: “Ja, hè! We fietsen ‘m samen omdat mijn opa Hendriks (de vader van mijn vader Hans) is gestorven aan maagkanker en omdat ikzelf PDS heb. We vinden het heel belangrijk dat veel onderzoek wordt gedaan naar allerlei spijsverteringsziekten, waaronder deze twee. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.”

 

2) Wat maakt de ZZK voor jullie uniek?

 “Voor ons is het echt een vader-dochter evenement. En ook ter afsluiting van 8 jaar lidmaatschap van de Raad van Toezicht van de Maag Lever Darm Stichting van mijn vader. Hij heeft jarenlang van dichtbij het belang van de ZZK kunnen zien: de mogelijkheden die het opent voor patiënten. Voor mij is het de eerste keer dat ik meedoe.”

 

3) Vertel eens...

“Toen ik klein was, was mijn vader voor werk vaak weg. Hierdoor hebben we niet altijd samen tijd kunnen doorbrengen. Dat halen we nu in door bijvoorbeeld dit vader-dochter evenement. De persoonlijke verbondenheid met het werkveld van de MLDS is daarbij net zo belangrijk.”

 

4) Betekent dit ook dat jullie samen flink aan het trainen zijn? 

“Ik fiets vaak en leg dan ook grotere afstanden af. Dus die extra training is niet nodig! Mijn vader daarentegen is geen wielrenner. Hij heeft een racefiets geleend en traint daarop. Hij vindt het best spannend, maar is ook super gemotiveerd om de eindstreep te halen. Ik heb er alle vertrouwen in!”

 

5) Waar kijk je het meest naar uit? 

“De sfeer bij vertrek en aankomst op de dag zelf. Als lid van de RvT was mijn vader er vaak bij. De aanmoedigingen van iedereen daar en de gezelligheid zijn hem altijd bijgebleven. De eenheid om voor hetzelfde mooie doel te gaan verbindt de deelnemers en het publiek. En dat voel je.”