Team-tips van echte Fietsvrouwen!

02-09-2022 | 16:10

Het solo fietsen gewend, maar wil je nu tijdens de Zuiderzee Klassieker echt een keer samen met anderen in een team fietsen? Dit kan in eerste instantie best spannend lijken. Maar met de juiste tips en tricks is dit juist enorm gezellig! Om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden heeft Fietsvrouwen 10 super handige do's en don'ts voor je op een rijtje gezet. Met deze in je achterhoofd wordt samen wielrennen een eitje! 

1. Begin in een groep met een rustig tempo

Zorg er wel voor dat je met de juiste groep meefietst. Ook als je van iedereen hoort dat je hard kan fietsen, is het verstandig om in het begin met een langzamere groep mee te fietsen. Fietsen in een groep is namelijk anders dan fietsen in tweetallen of alleen.

2. Geef de signalen door

Het is echt heel belangrijk dat de voorste, kopvrouwen/kopmannen, doorgeven wat ze daar zien. Bijvoorbeeld een paaltje. Je snapt waarschijnlijk wel wat er gebeurd als het paaltje niet goed wordt doorgegeven.

3. Geef het aan als het tempo te hoog ligt (echt doen!)

Een uitdaging is niet erg, maar het is niet de bedoeling dat je het pas aangeeft als je je al helemaal hebt opgebrand. Je moet namelijk ook samen weer naar huis!

4. Fiets in het wiel van je voorganger

Ondanks dat het spannend kan zijn, heeft het ook veel voordelen. Door op de juiste plek te zitten, fiets je namelijk uit de wind en kom je makkelijker met de groep mee.

5. Rem niet zomaar!

Het voelt misschien gek, maar als je opeens gaat remmen, heeft dit een domino effect voor allen die achter je rijden. Velen vinden dit nog best moeilijk of spannend, maar probeer dit echt te oefenen om ook ongelukken en ergernissen te voorkomen.

 

Meer informatie over deze handige tips en nog vijf andere zeer informatieve tips voor het fietsen in een groep lees je op de blog van Fietsvrouwen