Zuiderzee Klassieker levert maar liefst €110.950,- op!

28-09-2021 | 13:39

De 10e live-editie van de Zuiderzee Klassieker, de jaarlijkse wieleractiviteit van de Maag Lever Darm Stichting, heeft afgelopen zaterdag het prachtige bedrag opgeleverd van maar liefst € 110.950,-.

Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting: “Het was zo fijn en bijzonder om alle wielerteams bij elkaar te zien op deze sportieve dag. We zijn trots op deze dag en enorm blij met het eindbedrag, waarmee we nog meer onderzoek naar spijsverteringziekten kunnen financieren. Onze dank aan alle deelnemers en vrijwilligers, die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt.”

Met de opbrengst van de Zuiderzee Klassieker wil de Maag Lever Darm Stichting betere vroegdiagnostiek én een betere kwaliteit van leven realiseren voor mensen met spijsverteringsziekten zoals alvleesklierkanker, slokdarmkanker, de ziekte van Crohn, Prikkelbare DarmSyndroom en andere maag-, darm- en leveraandoeningen. Ziektes die elke dag grote impact hebben op het leven van meer dan twee miljoen buikpatiënten. 

De start van de Zuiderzee Klassieker was dit jaar bij Wielervereniging Eemland in Amersfoort. De deelnemers konden vier afstanden rijden: 50, 80, 120 en 180 kilometer. De routes voerden langs plaatsen als Nijkerk, Harderwijk, Garderen, Kampen. Deelnemers fietsten langs de oude Zuiderzee, door de polder, maar ook door bos en mooie natuur. Op de rustpunten werden de deelnemers voorzien van eten en drinken en was er muziek en entertainment. Het prachtige weer maakte deze dag helemaal af.

Op 24 september 2022 is er weer een editie van de Zuiderzee Klassieker!