De teller van de Zuiderzee Klassieker livestream editie staat op € 103.385,-!

06-10-2020 | 09:43

 

De 10e editie van de Zuiderzee Klassieker, het jaarlijkse fietsevenement van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), was een groot succes! We hebben met elkaar tot nu toe een bedrag van € 103.385 bij elkaar gefietst.

Afgelopen zaterdag 3 oktober is de Zuiderzee Klassieker voor de eerste keer in vorm van een livestream editie gehouden naar aanleiding van de verscherpte coronamaatregelen Het plezier en het enthousiasme van voorgaande jaren was er bij de 10e editie van de Zuiderzee Klassieker niet minder om. Renners, supporters en sponsoren stonden de hele dag in verbinding met elkaar via een radio-uitzending die live werd uitgezonden via website en social media.
De meer dan 500 deelnemers startten dit jaar niet gezamenlijk vanaf het Onze Lieve Vrouweplein in Amersfoort, maar fietsten allemaal hun zelf gekozen route vanuit huis. Nadat om 10.00 uur gezamenlijk werd afgeteld via de livestream, klonk het startschot. Radio DJ Jeroen Post zorgde er met lekkere muziek, persoonlijke verhalen en enthousiaste razende reporters voor dat iedereen het tot de laatste meter heeft volgehouden.

Bernique Tool, directeur van de MLDS:

‘Wij zijn ontzettend trots op alle renners, vrijwilligers en donateurs die zaterdag een bijdrage hebben geleverd en we zijn heel dankbaar voor het behaalde resultaat. Dit jaar was de Zuiderzee Klassieker een nog grotere uitdaging voor ons en onze deelnemers dan in andere jaren. Niets doen is voor ons geen optie en zéker niet voor de 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte.’