Een echte klassieker

09-09-2019 | 14:09

 De Zuiderzee Klassieker, staat bekend onder wielrenners als een echte klassieker, een tocht die je een keer hebt moeten gereden!

Dit jaar wordt de Zuiderzee Klassieker al voor de 9e keer georganiseerd, waarvan de eerste 7e keer in Almere plaatsvonden. Vanaf vorig jaar vindt de tocht plaats in Amersfoort. Dit omdat Amersfoort de thuisbasis is van de Maag Lever Darm Stichting én omdat Amersfoort het middelpunt is van Nederland. Dit past goed bij het doel waar we voor fietsen; de buik, het middelpunt van het lichaam. 

De routes lopen zoals ieder jaar langs prachtige natuurgebieden en de oude Zuiderzee. Waarbij er in het eerste jaar, in 2011, €112.425 werd opgehaald met 425 deelnemers werd er vorig jaar ruim €251.000 opgehaald met 1210 deelnemers. 

Door de jaren heen hebben zich al een groot aantal topsporters en BN'ers ingezet voor het goede doel. De aftrap was voor Kasper van Kooten en oud-wielrenner Teun van Vliet. Daarna verschenen er nog namen als; Gert Jakobs, Steven Rooks, Bram Tankink en Leontien van Moorsel. Dit jaar is het de beurt aan Peter Schep en Maarten Tjallingii.

Samen strijden zij voor één doel; meer onderzoek voor spijsverteringsziekten. We fietsen niet langer meer alleen voor darmkanker, maag ook voor ziekten als; slokdarmkanker, de ziekte van Crohn en prikkelbare darm syndroom. 

Fiets jij mee met een échte klassieker? Meld je dan nu aan; www.zuiderzeeklassieker.nl