Winnaars Zuiderzee Klassieker 2017

12-10-2017 | 16:31

Alle deelnemers van de Zuiderzee Klassieker zijn natuurlijk winnaars. Iedereen heeft een geweldige prestatie neergezet door 60, 120 of 180 kilometer te fietsen door weer en wind. De regenachtige dag vereiste nog meer doorzettingsvermogen van alle fietsers. De sfeer en spirit waren er niet minder om. We zijn enorm dankbaar voor de bijna 200.000 euro die bij elkaar is gefietst.

Een aantal deelnemers springt eruit door het hoge sponsorbedrag dat ze bij elkaar hebben gekregen. Die hebben we op 30 september apart bedankt en naar voren gehaald. Aangezien op dat moment niet iedereen meer aanwezig was op de Grote Markt zetten we hen op deze plek nog even in het zonnetje.

Teamprestaties

In de categorie 'Beste ziekenhuisteam' heeft het team van de T1 CRC werkgroep het hoogte sponsorbedrag opgehaald. Zij fietsten een bedrag van 13.054 euro bij elkaar. Lees hier het interviewmet dit diverse team, dat bestond uit 35 teamleden uit 10 verschillende ziekenhuizen.

Van alle 75 teams heeft team Teva Metamucil met 60 leden maar liefst 15.220 euro opgehaald. Zij kregen steun van 282 sponsors! Nogmaals heel hartelijk dank voor dit prachtige bedrag waarmee we nog meer onderzoek naar spijsverteringsziekten kunnen doen.

Indrukwekkende verhaal van Philip

Van alle deelnemers heeft Philip Rolefes het meeste geld bij elkaar gefietst. Hij vertelde zijn bijzondere verhaal ’s morgens vlak voor de start op het podium. Hij fietst al zeven jaar mee met de Zuiderzee Klassieker. In het eerste jaar fietste hij mee voor de gezelligheid. Eind 2011 werd bij zijn vrouw darmkanker geconstateerd. Sindsdien is hij nog meer gemotiveerd om mee te fietsen. Een week voor de Zuiderzee Klassieker bereikte ons het verdrietige nieuws dat zijn vrouw Diane was overleden. Ondanks dit enorme verlies fietste hij op 30 september 120 kilometer. En haalde hij ook nog eens het hoogste bedrag op van alle deelnemers: 4080 euro! Philip, wat zijn we trots op je en dankbaar voor jouw motivatie en kracht. Dank je wel!