Waarom Amersfoort?

06-08-2018 | 13:01

Dit jaar wordt de Zuiderzee Klassieker voor het eerst in een nieuwe stad gehouden, namelijk Amersfoort! Naast dat Amersfoort de thuishaven is van de Maag Lever Darm stichting, is het ook het middelpunt van Nederland. Dit past natuurlijk erg mooi bij het doel waar we voor fietsen namelijk: De buik, het middelpunt van je gezondheid. Lees hieronder meer over wat Amersfoort nou zo mooi maakt en laat je alvast inspireren voor 29 september.

De binnenstad van Amersfoort heeft een middeleeuws karakter met grachten, onderdeel hiervan is de Onze Lieve Vrouwetoren (Lange Jan). De Onze Lieve Vrouwetoren is 98 meter lang en de op twee na hoogste kerktoren van Nederland. Ook onderdeel van de oude binnenstad is de koppelpoort, deel van de tweede stadsmuur en een combinatie van een land- en waterpoort.

Binnen Amersfoort zijn er ruim 400 rijksmonumenten en twee stadsgezichten; het rijksbeschermd gezicht Amersfoort binnenstad en het rijksbeschermd gezicht Amersfoort Bergkwartier. Breng je een bezoekje aan Amersfoort: Vergeet dan vooral niet langs het Mondriaanhuis te gaan, ofwel museum voor 'Constructieve en Concrete Kunst', een museum dat zich bevindt in het geboortehuis van Piet Mondriaan.

Altijd al een fietstocht willen doen door deze mooie historische stad, schrijf je dan in voor de Zuiderzee Klassieker 29 september en haal hiermee geld op voor spijsverteringsziekten, https://2018.zuiderzeeklassieker.nl/

De routes van de Zuiderzee Klassieker zijn hier te vinden: https://2018.zuiderzeeklassieker.nl/routes-2018