Zo haal je binnen 8 dagen €2500 op

03-07-2018 | 13:13

Bastiaan weet hoe het is om te leven met een darmaandoening. Hij heeft zelf last van colitis ulcerosa en slikt iedere dag medicijnen. Daarnaast moet hij continu nadenken over wat hij eet en hoe hij dat moet bereiden. Bovendien heeft zijn vader vorig jaar de diagnose darmkanker gekregen. ‘Ik ben geen arts, dus iemand beter maken gaat niet lukken, maar ik kan wel fietsen!’ Hij haalde binnen 8 dagen 2500 euro aan sponsorgeld binnen. Een hele knappe prestatie!

 Bastiaan wil graag iets doen en zijn betrokkenheid laten zien. “Het leuke aan de Zuiderzee Klassieker ten opzichte van bijvoorbeeld de Alpes d’Huzes vind ik dat er gefietst wordt voor darmziektes waar iedereen wel last van kan hebben. Sommige zijn misschien niet levensbedreigend, maar je kan er wel iedere dag ongemak van ervaren.” Zelf heeft Bastiaan colitis ulcerosa, een chronische darmontstekingsziekte van de dikke darm.

De verwachting van Bastiaan was om een paar honderd euro op te halen. ”Ik dacht, mocht ik echt veel geld ophalen, meer dan €2500 euro, dan verhoog ik mijn kilometers van 120 naar 180 kilometer. Tot mijn grote verbazing was na 8 dagen het bedrag van €2500,- al gehaald. Ik ga dus de 180 kilometer rijden in september.” En Bastiaan gaat door: “Natuurlijk stop ik niet met inzamelen. Het is belangrijk dat mensen meefietsen voor het onderzoek dat de Maag Lever Darm Stichting doet. Ik hoop dat ze met dit geld het dagelijks leven van mensen makkelijker gaan maken. Niet alleen voor de levensbedreigende ziektes, maar laten we ook hopen dat er iets komt tegen de wat ongemakkelijkere ziektes waar mensen dagelijks veel last van kunnen hebben. Als we dit met zijn allen kunnen bereiken door óf donateur te worden óf mee te fietsen, dan is dat fantastisch!" 

Op de vraag hoe hij zich voorbereidt op zo’n zware tocht antwoordt Bastiaan: “Voorbereiden doe ik natuurlijk door heel goed te trainen, zorgen dat je de goede conditie hebt en je fiets fietsklaar is. Ik ga alvast wat trainingsrondjes rijden en vooral genieten van het traject. Ik fiets mee als fietsliefhebber en vanuit de betrokkenheid van de mensen om mij heen.."

Waar kijkt Bastiaan naar uit op de dag zelf? “Je kunt beter vragen waar ik niet naar uit kijk”, lacht Bastiaan. Ik verwacht dat het een fantastische dag wordt! Eentje waar je een mooie tocht fietst met mensen en je een stukje verbroedering met elkaar zult hebben. Hiernaast krijg je natuurlijk ook een stuk emotie en waardering van anderen mee. Veel mensen hebben een persoonlijk verhaal waarom ze meefietsen en het onderwerp is ook erg herkenbaar. Aan het begin deed ik alleen mee om mijn vader een hart onder de riem te steken maar gaandeweg heb ik zoveel reacties en mooie, ontroerende verhalen gekregen dat ik ook voor al deze mensen meefiets. Tot nu toe fiets ik nog alleen, er zijn wel een aantal mensen in mijn omgeving die erover nadenken om ook mee te fietsen. Daarnaast heb ik mensen gevraagd of ze een stukje met me willen meefietsen als morele steun.

De fondsenwervende tips van Bastiaan:

“Maak gebruik van herhaling!" Zelf probeer ik in korte tijd veel berichten te plaatsen en hiermee aandacht van mensen te genereren. Daarnaast houd ik iedereen up-to-date op social media: hiervoor gebruik ik Facebook en LinkedIn. Als mensen dan een ‘like’ geven op bijvoorbeeld Linkedin dan stuur ik ze meteen een privé bericht met de vraag of ze me zouden willen steunen. Ten slotte heb ik iedereen een berichtje gestuurd waar ik een goede band mee heb, met de vraag of ze me zouden willen steunen.

We wensen Bastiaan heel veel succes met de voorbereiding en een fantastische dag.

Wil je Bastiaan graag helpen en een bijdrage leveren aan de Zuiderzee Klassieker, bekijk dan hier zijn actiepagina:  https://2018.zuiderzeeklassieker.nl/actie/bastiaan-fidder