Steven Rooks fietst de Zuiderzee Klassieker

04-09-2018 | 15:23

Voormalig profwielrenner Steven Rooks fietst Zuiderzee Klassieker

Amersfoort, 4 september 2018 - Voormalig profwielrenner Steven Rooks fietst zaterdag 29 september mee met de Zuiderzee Klassieker, een wielerevent georganiseerd door de Maag Lever Darm Stichting. Rooks (58 jaar) draagt graag zijn steentje bij aan het werk van de stichting: “Ik weet hoe belangrijk het is om een gezonde buik te hebben. Zelf heb ik altijd een gevoelige buik gehad, ook tijdens mijn wielercarrière, daarom ben ik erg bezig met gezond te leven en gezonde voeding.” Rooks is pas op latere leeftijd vader geworden. Ook voor zijn 9-jarige dochter vindt hij het belangrijk om fit te zijn en te blijven.

Naast Steven Rooks fietsen ook profwielrenners Bram Tankink en Roxane Knetemann mee om hun steentje bij te dragen. Meesterknecht Gert Jakobs, voormalig profwielrenner, wordt dagelijks geconfronteerd met de darmaandoening van zijn vriendin en fietst voor de tweede keer mee. Daarnaast steunt profveldrijder en Amersfoorter Lars van der Haar de Zuiderzee Klassieker.

Over Steven Rooks

Steven Rooks was van 1992 tot 1995 profwielrenner. Hij brak in één klap door vanwege zijn overwinning in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. In 1988 behaalde hij zijn grootste Toursuccessen: hij eindigde als tweede in het eindklassement van de Tour de France en won dat jaar de bergetappe naar de Alpe d'Huez en het combinatieklassement. Tegenwoordig begeleidt Steven Rooks fietsclinics, evenementen voor bedrijven. Meer informatie: http://stevenrooks.com/

Van Londen naar Parijs

Van 21-23 september fietst Steven Rooks voor een ander goed doel van Londen naar Parijs. Met deze toch wordt geld ingezameld om fietsen te kunnen kopen voor kinderen in Zambia. Zodat zij naar school kunnen fietsen en een betere toekomst tegemoet gaan. Voor deze tocht is nog een aantal plaaten vrij. Dus wil je een goeie training voor de Zuiderzee Klassieker? Grijp je kans en ga deze uitdaging aan. Kijk hier voor mee info.