TIP! Wat Ilona deed om in 1 klap € 250,- op te halen

06-03-2018 | 10:30

Ilona fietste in 2016 en 2017 mee en deelt graag haar beste sponsortip met ons. Ze haalde in 2016 in één klap €250 op voor haar fietsactie. Hoe ze dat voor elkaar kreeg? Hint: een flinke stapel machtingsformulieren + een bomvolle verjaardag. 

Toen ze werd uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van haar tante, die haar 60e levensjaar vierde , kreeg Ilona een idee. Met instemming van haar tante sprak ze die avond heel kort iedereen toe over haar fietsmissie en hoe belangrijk sponsorgeld is voor een gezonde buik. Het verhaal sloeg aan. En toen kwam het geheime wapen...

"Ik ging niet alleen rond met een collectebusje voor wat kleingeld, maar haalde er het grovere geschut bij. Een hele stapel machtigingsformulieren legde ik op ieders tafel, met pen. Bij het telkens zien van die formulieren en de anderen die ze invulden, kon ieder in de loop van de avond discreet en ruim bijdragen. Het bleek een succes."

Waarom het machtigingsformulier werkt, in gezelschap

Volgens Ilona komt het succes van deze toepassing van machtigingsformulieren door 3 dingen:

1. doordat je de mensen alle tijd geeft
2. het feit dat je anderen ziet doneren en
3. doordat het formulier het makkelijk maakt om een groter bedrag te doneren dan wat kleingeld.

 

Deze simpele actie leverde haar €250 op één avond op, zonder al te veel gedoe en inspanning. Het enige wat je nodig hebt is een goed verhaal, een goed gezelschap en een flinke stapel machtigingsformulieren!