Gerri en haar team Simon Hofman

17-09-2018 | 16:04

Simon Hofman fietste in 2013 tussen twee chemokuren in de Zuiderzee Klassieker. Simon: ‘ Dit werkt beter dan vijf chemokuren!’ Hij heeft team Simon Hofman opgericht welke inmiddels al voor de 6de keer deelneemt aan de Zuiderzee Klassieker.

Simon is er niet meer.

Zijn vrouw Gerri wil graag samen met het team een bijdrage leveren aan meer onderzoek naar darmkanker met de hoop dat deze afschuwelijke ziekte overwonnen gaat worden.

Gerri: ‘Bij Simon werd in 2012 darmkanker geconstateerd. In eerste instantie had hij na de operatie een hele goede prognose maar na een enkele maanden werden er uitzaaiingen geconstateerd en werd er chemotherapie gestart. ‘ Destijds zagen Gerri en Simon in het ziekenhuis een flyer liggen van de Zuiderzee Klassieker 2013. Gerri: ‘Ik nam hem mee en dacht er over om deze te gaan fietsen. Toen ik dat voorstelde wilde Simon ook zelf deze uitdaging aan en heeft hij team ‘Simon Hofman’ opgericht. Dat jaar bestond ons team uit een grote groep van 45 personen. En hij heeft hem gefietst!! Tussen twee chemokuren in. Dit kostte hem heel veel energie. Het duurde dan ook even voor hij na de finish de medaille in ontvangst kon nemen. Maar wat heeft hij genoten.

Op 27 april 2014 is Simon overleden aan de gevolgen van darmkanker. Team Simon Hofman fietst tot op heden nog steeds ieder jaar mee met de Zuiderzee Klassieker. Dit om de strijd tegen darmkanker voort te zetten maar ook voor de goede sfeer en de aandacht die er is voor de deelnemers. Gerri: ‘Bij ons is de ZZK gerelateerd aan Simon, de mooie persoon die hij was. En aan de darmkanker die hij niet kon overwinnen. En aan al die anderen die leven met ‘buikproblemen’. Op een dag als de ZZK wordt hier veel aandacht aan besteed.

29 september is weer een dag dat het team stilstaat bij Simon.’De mensen die meefietsen in ons team zijn de kinderen, familie, vrienden, vriendinnen, buren en oud-collega’s. Velen van hen fietsen al vanaf 2013 mee’.. Gerri geeft aan dat ze zich verbonden voelt met de teamleden; zij hebben Simon gekend en waren er toen hij ziek was. De eerste keer fietsen zonder Simon voelde heel dubbel. ‘Wel hebben we die dag wel veel mooie herinneringen gedeeld aan de 1ste tocht met Simon. En elk jaar weer delen we herinneringen en gaan we de uitdaging aan om geld bijeen te brengen voor meer onderzoek’..

De leider en kracht achter het team is Gerri. Zij wil graag dit jaar weer proberen de 120 km te gaan fietsen, voor haar een echte uitdaging. En het team is minder groot dan de eerste 2 jaren maar we gaan er weer voor. ‘Ik ben blij met elke deelnemer en probeer die die dag er op tijd te zijn om het eerste team uit te zwaaien en de andere deelnemers te begroeten’.

Als team samen trainen doen ze niet omdat de meeste deelnemers ergens anders wonen.

Een van de indrukwekkende momenten van de tocht van 2 jaar geleden was de naam Simon Hofman op de weg geschreven te zien staan. 29 September is team Simon Hofman te herkennen aan een blauw polsbandje met de naam van Simon er op.

De sponsortip van Gerri: ‘Vraag of mensen een donatie willen doen voor de Zuiderzee Klassieker voor je verjaardag, dat is een echt cadeau.’

Wil je Gerri en team Simon Hofman graag helpen en een bijdrage leveren aan de Zuiderzee Klassieker? Bekijk dan hun actiepagina: https://2018.zuiderzeeklassieker.nl/team/team-simon-hofman