Z

Zus&zo

1 ziekte, 2 zussen en 3 doelen!
van totaal € 1.000 (207%)

Een ziekte waar je nooit meer vanaf komt en je elke dag mee geconfronteerd wordt! Je levert veel in en krijgt er niks voor terug! Wij gaan fietsen voor het goede doel!

De Zuiderzee Klassieker is een fietstocht waarbij geld wordt opgehaald voor Maag- Darm- en Leverziektes, zoals Darmkanker, Leverkanker én Ziekte van Crohn! Dat laatste is waar wij ons voor gaan inzetten. Wij zijn Geertje (16 jaar) en Nienke van Dongen (21 jaar). Sinds wij 10 jaar oud zijn hebben wij de Ziekte van Crohn! Het liefst praten wij hier nooit over, zijn wij normaal en al helemaal niet ziek! Deze chronische ziekte zorgt iedere dag helaas voor veel beperkingen en lasten. De ziekte zit van binnen en van buiten zie daarom vaak niks aan ons. Helaas merken wij dat mensen denken dat wij ook nergens last van hebben en daarom stuiten wij vaak op onbegrip… scheven gezichten, nare opmerkingen, afwijzing etc.!

Het eerste doel is daarom om meer begrip te krijgen voor mensen met een zogeheten ‘onzichtbaar ziekte’. Wij hopen door onze deelname mensen ervan bewust te maken dat mensen met een ziekte niet om aandacht vragen, ze geen aandacht willen en het liefst ruilen wij met een normaal leven!

In Nederland is de Ziekte van Crohn een steeds groter wordend probleem. Het aantal mensen met de ziekte stijgt! Er wordt onderzoek gedaan, maar door de onbekendheid is er nog onvoldoende geld. Hoewel de ziekte ongeneselijk is, moeten medicijnen het leven ‘leefbaar’ maken. Er zijn ontwikkelingen, maar helaas zijn er nog veel mensen zonder juiste medicatie! Wij hebben beiden jaren verschillende medicijnen uitgeprobeerd zonder succes! Geertje heeft nu gelukkig baat bij medicatie via het infuus waarvoor zij elke 6 weken een hele dag in het ziekenhuis moet zijn. Voor Nienke was deze zomer het lijstje met mogelijke medicijnen op. Er was nog één optie: opereren. De darmoperatie is gelukkig achter de rug en hoewel deze erg ingrijpend was, gaan we er nu met goede moed weer tegen aan! Ons laatste doel is daarom om weer gezond te worden! Nooit meer moe, veel energie en genieten van het leven!

Wij (ST)RIJDEN daarom voor Crohn! Wilt u ons helpen door te doneren? Elke euro is er één! Daarnaast zou het fijn zijn om zoveel mogelijk mensen over onze doelen te vertellen!

!! Sponsoring door bedrijven is natuurlijk helemaal fantastisch!!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren