Deelnemersinfo Zuiderzee Klassieker 2022

 

Op deze pagina vind je alle praktische informatie op een rij. Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Start- en finishlocatie
Zaterdag 24 september 2022 starten we weer als vanouds vanaf het Lieve Vrouweplein te Amersfoort. Ook de finish zal bij het Lieve Vrouwenplein zijn. 

Routes
Ook dit jaar zijn er vier verschillende afstanden waar je aan kan deelnemen; 50km, 80km, 120km en 180km. Alle routes lopen langs mooie, afwisselende natuurgebieden en uiteraard de oude Zuiderzee.

Rustpunten en verzorging
Onderweg zullen er verschillende rustpunten op de route te vinden zijn. Deze worden door middel van borden aangegeven. Op de rustpunten zal er eten en drinken aanwezig zijn. Heb je nog andere dieetwensen? Stuur dan een e-mail met jouw wensen naar info@zuiderzeeklassieker.nl

Toiletten
Op de start- en finishlocatie zijn er vaste toiletten aanwezig. Ook onderweg en op de rustpunten zijn er voldoende toiletten. 

Kleding
Kijk voor de laatste weersverwachting op www.buienradar.nl of www.knmi.nl. Tip: draag laagjes zodat je altijd iets kunt uitdoen of iets extra's kunt aantrekken. Kom je op de racefiets? Dan behoort de zeemleren broek uiteraard tot je wieleroutfit. Een (dun) regenjack is nooit overbodig. 

Dit jaar zal het weer mogelijk zijn om een exclusief Zuiderzee Klassieker wielershirt aan te schaffen.

Veiligheid op de route
Houd je te allen tijde aan de reguliere verkeersregels en let op elkaar. Tijdens de Zuiderzee Klassieker is het verplicht om een helm te dragen. 

Aansprakelijkheid
De organisatie van de Zuiderzee Klassieker is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens de fietstocht ontstaat.

Organisatie
De Zuiderzee Klassieker is een fietsactiviteit van de Maag Lever Darm Stichting

Nog vragen?
Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact op.