Deelnemersinfo Zuiderzee Klassieker 2023

Op deze pagina vind je alle praktische informatie op een rij. Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Start- en finishlocatie
Zaterdag 9 september 2023 is de Zuiderzee Klassieker. De start-/finishlocatie is baanwielrencomplex Omnisport in Apeldoorn.

Inschrijfvoorwaarden
De voorwaarden voor deelnemen aan de Zuiderzee Klassieker zijn in 2023 iets gewijzigd. Kijk op deze pagina voor de voorwaarden.

Routes
Ook dit jaar zijn er de bekende vier verschillende afstanden waar je aan kan deelnemen; 40km, 80km, 120km en 180km. Nieuw is de kidsroute van 15km. Bedoeld voor de jongere generatie en wellicht patienten die de 40km echt te lang vinden. Alle routes lopen langs mooie, afwisselende natuurgebieden en uiteraard de oude Zuiderzee. Op alle soorten fietsen mag je deelnemen; van racefiets tot e-bike, van bakfiets tot stadsfiets.

Rustpunten en verzorging
Onderweg zullen er verschillende rustpunten op de route te vinden zijn. Deze worden door middel van borden aangegeven. Op de rustpunten zal er eten en drinken aanwezig zijn. Heb je nog andere dieetwensen? Stuur dan een e-mail met jouw wensen naar info@zuiderzeeklassieker.nl

Toiletten
Op de start- en finishlocatie zijn er vaste toiletten aanwezig. Ook onderweg en op de rustpunten zijn er voldoende toiletten. 

Kleding
Kijk voor de laatste weersverwachting op www.buienradar.nl of www.knmi.nl. Tip: draag laagjes zodat je altijd iets kunt uitdoen of iets extra's kunt aantrekken. Kom je op de racefiets? Dan behoort de zeemleren broek uiteraard tot je wieleroutfit. Een (dun) regenjack is nooit overbodig. 

Dit jaar zal het weer mogelijk zijn om een exclusief Zuiderzee Klassieker wielershirt aan te schaffen.

Veiligheid op de route
Houd je te allen tijde aan de reguliere verkeersregels en let op elkaar. Tijdens de Zuiderzee Klassieker is het verplicht om een helm te dragen. 

Aansprakelijkheid
De organisatie van de Zuiderzee Klassieker is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens de fietstocht ontstaat.

Organisatie
De Zuiderzee Klassieker is een fietsactiviteit van de Maag Lever Darm Stichting

Nog vragen?
Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact op.