Deelnemersinfo Zuiderzee Klassieker 2021

 

Op deze pagina vind je alle praktische informatie op een rij. Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Start- en finishlocatie

Zaterdag 25 september 2021 starten we vanaf Wielerbaan Zielhorst in Amersfoort voor de 11e editie van de Zuiderzee Klassieker. Let op: Dus niet vanaf het Onze Lieve Vrouweplein i.v.m. ruimtegebrek door de 1.5 meter maatregel.

Ook de finish zal bij Wielerbaan Zielhorst in Amersfoort zijn.

Starttijden en programma

Aan het programma van deze Zuiderzee Klassieker 2021 wordt nu hard gewerkt. Zodra het programma en de starttijden bekend zijn, zullen ze hier te vinden zijn. Verwacht wordt dat de starttijden tussen 08:00 uur en 10:00 uur liggen. 

Starttijden:

50km: Nog niet bekend

80km: Nog niet bekend

120km: Nog niet bekend

180km: Nog niet bekend

Routes

Ook dit jaar zijn er 4 verschillende afstanden waar je aan kan deelnemen; 50km, 80km, 120km en 180km. Alle routes lopen langs mooie natuurgebieden en de oude Zuiderzee. De routes zullen dit jaar iets afwijken ten opzichte van voorgaande jaren door de vernieuwde start- en finishlocatie. 

Rustpunten en verzorging

Onderweg zullen er verschillende rustpunten op de route te vinden zijn. De rustpunten zullen onderweg met borden aangegeven staan. Op de rustpunten zal er eten en drinken aanwezig zijn.

Toiletten

Op de start- en finishlocatie zijn er vaste toiletten aanwezig. Ook onderweg en op de rustpunten zijn er voldoende toiletten. 

Kleding
Kijk voor de laatste weersverwachting op www.buienradar.nl of www.knmi.nl. Dan kun je je kleding daarop aanpassen. Tip: draag laagjes zodat je altijd iets kunt uitdoen of iets extra's kunt aantrekken. Kom je op de racefiets? Dan behoort de zeemleren broek uiteraard tot je wieleroutfit. Een (dun) regenjack is nooit overbodig. 

Dit jaar zal het weer mogelijk zijn om een exclusief Zuiderzee Klassieker wielershirt aan te schaffen. Meer informatie hierover volgt nog. 

Veiligheid op de route
Houd je te allen tijde aan de reguliere verkeersregels. Houd i.v.m. corona afstand van andere verkeersdeelnemers. Meer informatie over fietsen en corona vind je hier. 

Aansprakelijkheid
De organisatie van de Zuiderzee Klassieker is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens de fietstocht ontstaat.

Organisatie
De Zuiderzee Klassieker is een fietsactiviteit van de Maag Lever Darm Stichting

Corona-maatregelen

De actuele situatie rondom het coronavirus leidt in het hele land tot extra maatregelen. Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid. Veiligheid is onze hoogste prioriteit. Daarom kiezen we voor een aangepaste start- en finishlocatie waarbij deelnemers op 1.5 meter afstand van elkaar kunnen staan. Daarnaast is er voor de hygiëne bij de start- en finish en op de rustpunten desinfectiemateriaal beschikbaar. Onze crewleden houden ten alle tijden 1.5 meter afstand van de deelnemers en elkaar. Ze dragen mondkapjes, handschoenen en een veiligheidshesje. De toiletten zullen regelmatig schoongemaakt worden. 

We houden te allen tijden de richtlijnen van het RIVM en NOC NSF aan. 

Nog vragen?
Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact op.